top of page

Etiketteguide

«Hvem som helst kan være i godt humør og føle seg vel når han er velkledd. Det tjener ikke et menneske til noen særlig stor ære.» - Charles Dickens

 

Charles Dickens var kanskje litt streng med oss, men han har et poeng. Det viktiste er selvsagt ikke outfit, men attitude.

 

Når det er sagt: Om det er et sted du skal våge å ta på deg knickersen, den ekstra fine hatten eller de dekadente kjørehanskene, ja så er det selvsagt Tweed Run. Hos oss finner du alle mulige velkledde varianter: Både slips og sløyfe, bowlerhatt og sixpence og en og annen tropehjelm. Når det gjelder hatter har vi imidlertid et lite tips; bowlerhatten har erfaringsmessig vist seg å være mer aerodynamisk enn den høye flosshatten.

 

Tweed Run er engelsk, og er det noe som virkelig er engelsk i Norge, så er det været. Paraplyer er vanskelige å sykle med, men du vil garantert ikke angre på en kledelig regnkappe eller en sydvest for å bevare frisyren.

 

Når det gjelder selve fremkomsmiddelet er regelen slik: Velg den sykkel som gjør at du føler deg som en konge på landeveien. Sykkel er moro, ikke snobberi. Mange pusser opp sin gamle veteran, noen sverger til el og enkelte velger sykkel fra vår samarbeidspartner Pilen. Vi sier leve friheten.

 

Underveis stanser vi for å ta en kopp te, og dette er en utmerket anledning til å snakke hyggelig med de andre deltagerne og ikke minst for å ta inn inntrykkene fra de vakre omgivelsene. Twinings byr på sin aller beste te, og den nytes med lillefingeren ut eller inn, med sukker eller melk eller bare som den er. Det viktigste er å ta seg god tid; Afternoon tea er tross alt en av livets små luksusgoder.

 

Å spise al fresco er en helt egen kunstart, og vi oppmuntrer til å pakke med de lekreste retter og god drikke i piknikkurven man kommer med. Husk et deilig og farverikt teppe å sitte på!

bottom of page